• Produksjoner
  • Arrangement
  • ITAC6
    • Kurs
  • Kunstneropphold
  • Forskning og formidling
  • Logo
  • Om oss
    • Tilsette

Seanse arbeider for bedre kunst for og med barn og unge.

Seanse arbeider for at alle barn og unge skal kunne oppleve og uttrykke seg gjennom kunst. Vi arrangerer kunstneropphold, seminar, kunstverksteder og konferanser. Vi er lokalisert ved Høgskolen i Volda, og er finansiert av Kunnskapsdepartementet, Kulturdepartementet via Norsk kulturråd, Møre og Romsdal Fylke og Høgskolen i Volda.

Vi tror på en utvidet og bedre kunstpraksis i norsk skole, og på utvikling av samarbeidet mellom kunstfeltet, skole og barnehage. Vi initierte og har ledet den nasjonale satsingen om å bringe Teaching Artist-arbeid til Norge siden 2012 samt å starte opp det internasjonale Teaching Artist nettverket ITAC. Seanse ble engasjert av Den kulturelle skolesekken til å lede INK2013, et landsomfattende initiativ for bedre kunst for og med barn og unge med spesielle behov. Seanses hovedvirksomhet er å støtte produksjonen av kunst for og med barn og unge – siden 2004 har vi hatt nesten 600 kunstnere involvert i rundt 266 produksjoner fra alle sjangre og landsdeler på kunstneropphold.

Som del av vårt arbeid for barn og unge i Norge samarbeider vi også med internasjonale aktører om å bringe erfaringer utenfra hit. Seanse har med bidragsytere fra utlandet arrangert Småkunstfestivalen, som finner sted hvert 3.år, der den første var i 2012 ved Dansens Hus i Oslo, andre var i Ålesund i 2015, tredje var i Trondheim 2018 og neste blir i 2021 i Oslo. Av kunstverksted har vi arrangert «The Writing Body» i Tromsø i 2010 og Oslo 2012, «Animation and puppetry» i Volda 2011-12 og Oslo 2014-2015, «The art of touch» i Oslo 2017 og «The Condition of Things» 2020 som ble utsatt til 2021og omgjort til webinar. Vårt første webinar ble Kunstnarøkonomi i samarbeid med Norskforfattersentrum. Med nedstengingen har Seanse hatt et særlig fokus på digitale produksjoner og gaming som har resultert i en webinar serie på tre deler. «The gamer experience of “to be, or pretend to be”, Transferable Skills from Gaming to «Real Life», og den tredje i samarbeid med Kulturtanken planlagt Januar 2022. Som en del av ITAC HUBs med Lincoln Center Education, Centre for Arts and Social Transformation, New Zealand, og KACES leder vi nå et internasjonalt utvekslingsprogram for kunstnerlærere.

Vi vet at gode kunstopplegg for barn og unge bidrar i utvikling av evne til problemløsning, innovasjon, kritisk tenking og tilpasningsdyktighet. Kunst er viktig som en vei til ny erkjennelse og dypere forståelse. Gjennom formidling av barnefaglig kompetanse, utprøving av nye kunstpraksiser, forskning, konferanser, seminarer og støtte til kvalitetsproduksjoner jobber vi for bedre kunst for og med barn og unge.

Last ned evalueringsrapport
740+
kunstnere på opphold med produksjoner for barn og unge
44+
kunstverksted, seminar, webinar, konferanser og arrangementer
30+
kunstnere utdannet i Kunstnerlære
351+
kunstproduksjoner for barn og unge gitt tid, rom, og veiledning

Sagt om Seanse

Som kunstproduksjonsarena er Seanse et tilbud som tilsynelatende er unikt, gjennom en kombinasjon av opphold, kunstnerisk og pedagogisk veiledning, økonomisk støtte og testvisning…Det er også unison enighet om at denne rollen fyller en funksjon og dekker et behov.

Telemarksforskning

Infrastruktur for kvalitet?
Evaluering av Seanse (2012)

SEANSE presents extraordinary conferences! The one I recently attended provided significant learning for participants, including thought-provoking and informational experiences for all involved.

Sarah Johnson

Director, Weill Music Institute
at Carnegie Hall (New York City, USA)

– Dette oppholdet gav oss en rakettstart på prosjektet, vi fikk jobbet så konsentrert og det virkelig samlet oss som et team.

– Kjempehopp i realiseringen av prosjektet – samkjøring av finansiering og avtale omspilling – Fantastisk tilbud!

Kunstnere

i deres evalueringer av Seanse

Tilsatte

Marit Ulvund

Telefon: 70 07 53 65
Mobil: 930 69 526
E-post: mu@hivolda.no

Senterleder Marit Ulvund har doktorgrad i teater og er en av de første i Norge til å oppnå graden basert på et praksisledet forskningsprosjekt. Hennes forskning viste at ekkoteater, en teatermetode hun selv har utviklet, kan støtte utviklingen av narrative og performativ kompetanse hos elever i skolen, og at dette er direkte relatert til lærerens kompetanse og didaktiske tilnærming. Den understreket også betydningen av «å fortelle seg selv» for å kjenne seg selv, og verdien av å lære gjennom kroppslige handlinger. Marit har erfaring som regissør og forteller i egne musikk- og teaterforestillinger, leder av internasjonale kunst og utdanningsprosjekter, og som foredragsholder. Hun er utdannet ved UiO, MF og NTNU i Norge, University of Minnesota i USA og Queensland University of Technology i Australia.

Karstein Solli

Mobil: 905 95 459
E-post: sollik@hivolda.no

Kunstnerisk leder Karstein Solli er scenekunstner og førstelektor i skuespill, drama og teaterkommunikasjon.  Han er utdannet ved Ecole Jaques Lecoq mime og teaterskole i Paris, Desmond Jones School of Mime i London og Teaterhøgskolen avdeling mime, Amsterdam. Karstein har siden 1987 utviklet sjangeroverskridende danse- og teaterforestillinger. Karstein har undervist ved Norges Musikkhøyskole, Den Norske Balletthøyskole, Høgskolen i Oslo og vært linjeleder Skuespill ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Han mottok Pressens Kritikerpris for forestillingen «To-to, det var nok idretten som tok knekken på meg” i 1992 sammen med koreograf Marius Kjos. Karstein ble mottaker av Statens Garantiinntekt for Kunstnere i 1997, og har turnert med forestillinger i 15 land.

Solli har et helt spesielt grep på performanceteater/dans for barn. […] Barna er heldige som får anledning til å se noe så rart, vidunderlig og snilt. Vi voksne er heldige fordi vi kan tilby dem det og ta del i det selv. – Inger M. Lunde, Aftenposten

 

Kristian Glomnes

Telefon: 70 07 54 83
Mobil: 91 31 99 30
E-post: kristian.glomnes@hivolda.no

Produsent Kristian Glomnes har en bachelorgrad innen drama og teater, pedagogikk fra Høgskolen i Volda, og økonomi, IT og markedsførings fag fra Handelshøyskolen BI og IKT fra NTNU. Etter å ha jobbet med Foodtruck konseptet i Oslo, reist verden rundt som ryggsekkturist, jobbet med design og media-produksjon samt studert Method Acting, film og filosofi i California så har Kristian et mangfold av erfaring og kunnskap for å kunne løfte frem kunsten. Ved å ha vært aktiv i mange frivillige organisasjoner som Den Norske Dokumentarfilm Festivalen, Vekerevyen, Fadderveka, X2, Innovasjonscamp, med roller som revysjef, sponsoransvarlig, foredragsholder m.m så er han en stor ressurs for Seanse og de involverte. Personlig er han interessert i tema rundt gaming og digital læring i samspillet mellom fiksjon og oppslukende teater/spill.

 

Silje Elise Grevsnes

Telefon: 70 07 52 37
Mobil: 95 10 30 59
E-post: silje.grevsnes@hivolda.no

Produsent Silje Elise Grevsnes har bachelor i kultur og samfunnsvitenskap med spesialisering i estetiske fag fra Universitetet i Bergen. Hun har en mastergrad i samfunnsplanlegging og ledelse i fra Høgskulen i Volda. Silje har praktisk erfaring med ulike kunstretninger, og har prøvd seg på alt i fra mørkeromsarbeid til kinesisk kalligrafi. Hun har arbeidet som kultursjef i Lebesby kommune i tre år. Der var hun også kinosjef og var delaktig i mangfoldige arrangement, prosjekt og produksjoner. Hun har vært kulturtrainee i Kom Trainee, der hun blant annet var utplassert i Operaen i Kristiansund. Silje har også erfaring med produsentarbeid gjennom oppstart av eget foretak Kulturbygda.

 

 

 

 

 

Anne-Mali Sæther

Mobil: 97178882
E-post: annemalisaet@hotmail.com

Kunstfaglig medarbeider Anne Mali Sæther er teaterinstruktør, dramatiker, prosjektleder og teaterpedagog. Hun har  satt opp nær 60 forestillinger og vært manusforfatter / co-forfatter for ca 40 forestillinger. Med en bred regi-erfaring;  klassisk teater, figur-, maske-, skygge- og musikk-teater/opera, performance og utendørs forestillinger. Hun har hatt oppsetninger ved mange institusjonsteatre og vært en ettertraktet instruktør i det frie scenekunstfelt. Tidligere undervist, vært veileder, sensor og deltatt i opptaksjuryer ved en rekke kunsthøyskoler og universiteter. Hun innehar 1.amanuensis-kompetanse og har bl.a. ledet skuespillerutdanningen ved Akademi for Scenekunst, vært timelærer ved Statens Operahøyskole og ved Oslo Met/HIOA. Anne Mali har mottatt flere priser for sitt arbeid som regissør og skuespiller og flere av hennes forestillinger har blitt invitert til internasjonale festivaler og turneer.

 

 

Styret

Styreleder:

Ingunn Welle – Økonomidirektør, Høgskolen i Volda

Styremedlemmer:

Ragnhild Holsvik – Seksjonsleiar ved Kulturformidlingsseksjon, Møre og Romsdal Fylkeskommune

Unni Hagen – Dekan, Avdeling for Kulturfag, Høgskolen i Volda

Kunstfaglig råd

Eric Booth – Internasjonal kunstfaglig rådgiver og honorert kunstnerlærer/senior teaching artist New York

Johannes Joner – Oslo Nye Teater/Skuespiller og regissør/kunstnerlærer/teaching artist

Irene Rosenblom – DKS-leder, Nord-Trøndelag fylke

Ellen Saur – Førsteamanuensis NTNU

Annette Saugestad Helland – Animatør, illustratør og forfatter

 

Mentorstab, Høgskolen i Volda

Seanse formidler kontakt med erfarne mentorer innenfor mange fagområder. Høgskolen i Volda tilbyr BA i animasjon, drama/teater, kunst og håndverk, musikk,  medieproduksjon, barnehage- og lærer-, barnevern og sosionomutdanninger, språk, historie og samfunnsfag, samt flere MA studier.

14.01.2022

Kunstneropphold

13.01.2022

Webinar: Spilltanken 2

30.11.2021

MIN BARNDOM FINNMARK

19.11.2021

Kunstneropphold høst 2021

19.11.2021

Appelsin-Herman

19.11.2021

Det var en gang

19.11.2021

Stepp meg et Dikt

19.11.2021

Failure Landscape

19.11.2021

Økohelter

19.11.2021

Cultivating Meaning

Telefon: 70 07 50 00
E-post: info@seanse.no
Personvernerklæring

  • Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

  • nbNO
  • enEN