Småkunst

Småkunstfestivalen 2018

26-09-2018
/
Trondheim, Norge (CAN, SE, NL, NO)
Småkunstfestival for barn i alderen 0-6 år midt i Trondheim sentrum Sett av dagene 26.-29. september og besøk SMÅKUNSTFESTIVALEN i Trondheim! Dans, teater, musikk og visuell kunst for de minste 0-6 år, og eget fagseminar for voksne torsdag 27.september.

Seanse – senter for kunstproduksjon og Teaterhuset Avant Garden inviterer til en unik 4-dagers internasjonal Småkunstfestival for barn i alderen 0-6 år midt i Trondheim sentrumFestivalen ble arrangert for første gang i Oslo 2012, deretter Ålesund 2015, og nå er det Trondheims tur. Barnehager og foreldre med små barn er velkommen til å oppleve spennende kunstproduksjoner på dagtid. De aller yngste barna får en unik mulighet til å oppleve sjelden og god kunst skapt nettopp for dem!

Vi har gleden av å presentere hele seks originale og sanselige kunstproduksjoner, og fire forskjellige kunstverksteder. Disse håper og tror vi vil skape begeistring hos både store og små.

Bidragsytere

Dalija Acin Thelander er en internasjonal kjent kunstner som vil gi en unik kunstopplevelse for de aller minste. Hennes nyeste installasjonsprosjekt Garden of Spirits er forbeholdt babyer 0-12 mnd har høstet mye oppmerksomhet. Her kan man komme å være så lenge babyen er interessert, og for noen vil det si flere timer!

Fra Canada kommer «Camping Royale», en morsom og leken forestilling som finner sted ute på gressplenen ved Dokkhuset på Solsiden (gratis).
Nederland stiller med «Traffic light» av Wiersma og Smeets. Denne forestillingen engasjerer gjennom å bygge på hvordan barn former sin fantasiverden, og den tilstedeværelsen i leken.

Fra Norge og Trondheim kommer Lise Hovik med den musikalske forestillingen «Baby Becomings» for de aller minste (0-2år). I tillegg vil Cirka Teater m/Anne Marit Sæter under Småkunstfestivalen åpne sitt eget prøverom. De inviterer barn til å være tilstede i sine første improvisasjoner på en ny produksjon med navnet; «Inn, opp og bortover»!
Kunstverkstedene vil gi både barn og foreldre mulighet for være delaktige i skapende aktiviteter. Velg mellom Tegneverksted, Skulpturverksted og to forskjellige Danseverksted!

Den 27.september arrangeres Småkunstseminaret «Kunst for de minste i dag og i morgen». Dette er for voksne som er opptatt av barns skapende aktivitet og kunstneriske inntrykk og uttrykksmuligheter! Seminaret vil bli arrangert i Cirka Teater sine lokaler på Dora. Her får vi blant annet høre Katherine Morley, og oppleve Karstein Solli intervjue Faith Gabrielle Guss.

Småkunstfestivalen er arenaen for å gi de aller minste barna en helt spesiell og magisk opplevelse gjennom kunst på et høyt nivå! Kom og opplev kunst som engasjerer, utfordrer og gleder!