TINGENES TILSTAND AVLYST

Vi må å informere at arrangementet Tilstanden ting er avlyst! Dette skyldes nye begrensninger på reise, konferanse, seminarer og hendelser relatert til Cornona-viruset. Vi planlegger og håper å være vertskap for verkstedet neste år i 2021. Ta vare på hverandre så ses vi snart igjen. Alt det beste fra Seanse!

Meld deg på Seanses tverrfaglige kunstverksted på
Litteraturhuset i Bergen; 22-24 april 2020!
Start kl. 10:00 – avsluttes fredag kl.16:00

Tingenes Tilstand er et tilbud til alle kunstnere innen alle kunstfelt. Det er en unik mulighet til å bli kjent med praksis og tilnærminger på tvers av sjangre og uttrykk. Og ikke minst, utforske et spennende tema.

Er et kunstverk alltid et objekt? Og hvordan forholder kunstnere innen forskjellige kunstformer seg til bruk av ting og for eksempel; tang?

Sosialantropolog Håkon Fyhn vil gi en filosofisk innledning til verkstedet. Kom og delta i kunstpraksis sammen med spennende og erfarne internasjonale kunstnere! Moderator for verkstedet er Marit Ulvund, Senterleder Seanse.

Det eksisterer ulike forståelser og praksiser for hvordan objekter håndteres. Et regigrep i teater er å omskape en gjenstands mening i forhold til en aktuell kontekst. Visuell kunst står på et vis i en særstilling fordi kunstobjektet ofte bevares for ettertiden i et museum, et galleri eller privat hjem. Musikk-komposisjoner som noter og drama som tekst kan også bevartes, men konserten og teaterforestillingen er flyktig og oppleves bare i øyeblikket. En stor del av samtidens teater og dansekunstforestillinger er basert på fysiske og visuelle uttrykk og er dermed “objekter” som kan forsvinne i historien. De kan dokumenteres gjennom foto og film, men det kan aldri bli helt det samme.

Alt som er dødt dirrer. Ikke bare tingene
til poesi, stjerner, måne, tre, blomster,
men til og med en hvit bukseknapp som glitrer
i en sølepytt i gaten …
Alt har en hemmelig sjel, som er stille oftere enn den snakker.

 

(Maleren Wassily Kandinsky 1866-1944)

Et fellestrekk på tvers av kunstartene er at objekter «besjeles» og får en ny og annen kraft. I figurteater og animasjonsfilm animeres objekter og figurer, de blir «bli gitt liv». Dette minner om barnets lek hvor både animering og besjeling av objekter benyttes når roller og handlinger blir utforsket. Barn øver seg på livet både konkret og emosjonelt. Barn og unge som publikum er derfor ofte åpne for objektenes flertydighet også i profesjonell kunst.

Med oss for å utforske dette temaet skal følgende kunstnere holde mesterklasser

Andrés Galeano, Spania (visuell kunst)

Johannes Bergmark, Sverige (musikk / perfomance)

Angie Hiesl, Tyskland (dans / visuell kunst)

Rachel Warr, Storbritannia (figurteater / teater)

Karstein Solli, Norge (dans / scenekunst)

Vi gleder oss til tre dager med nyskapende og sjangeroverskridende arbeid med eminente kunstnere!

Deltakeravgift 900,- studentpris 400,-

Bindende påmelding grunnet begrenset plass og lunsj m.m.

Påmelding via google skjema: https://forms.gle/bFVR4eEVFpbJfdkk6

Link til Facebook arrangementet: https://www.facebook.com/events/532024081002342/

Åpent for et større publikum: Torsdag 23.april fra kl 19-21 vil de inviterte kunstnerne holde en kort presentasjon av eget kunstnerisk arbeid samt dele tanker og ideer relatert til temaet. En gylden mulighet til å få en innsikt i hvordan anerkjente kunstnere innen ulike kunstfelt tenker. Link til arrangementet: https://www.facebook.com/events/533963653908448/

Spørsmål? Ta kontakt med Seanse produsent Kristian Glomnes.

E-post: kristian.glomnes@hivolda.no
Telefon 91319930