LØRDAGSSANG (NO)

Den Norske Opera & Ballett

Foto: Adam Olsson
Foto: Adam Olsson

Nå kan barn og voksne synge sammen i selveste Operaen! Den Norske Opera & Ballett starter denne høsten opp med Lørdagssang for barn og barnefamilier i Foajeen. Urpremieren finner sted under Småkunstfestivalen 2024.

Fra kjente sangskatter over morsomme improvisasjoner til melodier fra opera-repertoaret – her står sanggleden, nærværet og felleskapet i sentrum. Lørdagssang ledes og utvikles av Liv Anna Hagen og Elisabeth Anvik fra Oslo Met (barnehaglærerutdanningen/musikk), sammen med pianist Marita Kjetland Rabben og operasanger/formidler Ragnhild Motzfeldt.

Tilbudet er gratis og åpent for alle, men passer spesielt godt for barn fra 2–7 år, med følge.

Elisabeth Anvik

Elisabeth Anvik | Sanger

Elisabeth Anvik er musiker og lærer. Hun komponerer og arranger musikk og synger i vokalgruppa PUST. Elisabeth er også musikklærer ved barnehageutdanningen på OsloMet. Der er hun knytta til flere prosjekter som jobber med å få barn og voksne til å synge mer og bli tryggere på egen stemme. I 2015 gav hun ut boka «Raffe Riff – sanger i sirkel» sammen med to kollegaer. Elisabeth er også en av utviklerne bak den nye digitale sangboka TRALL.

Liv Anna Hagen

Liv Anna Hagen | Sanger

Ansatt som førstelektor i musikk ved barnehagelærerutdanningen på OsloMet. Hun har hovedfag i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo og er utdannet sangpedagog ved Barratt Due Musikkinstitutt. Liv Anna har arbeidet som sanger med oppdrag for blant andre Rikskonsertene/Den kulturelle skolesekken. Hun har i en årrekke forsket på sang i skole og barnehage og sammen med Elisabeth Anvik og Siri Haukenes gitt ut metodeboka «Raffe Riff». Liv Anna synger også i Kabaretensemblet «Stilett»

Marita Kjetland Rabben

Marita Kjetland Rabben | Musiker

Pianist med mastergrad fra NTNU i Trondheim, bachelorgrad fra Griegakademiet i Bergen og Hochschule für Musik i Freiburg. I 2011 debuterte hun som solist med Trondheim Symfoniorkester i Rachmaninovs 2. klaverkonsert. Kjetland Rabben er aktiv som solist, kammermusiker og akkompagnatør og turnerer jevnlig over hele Norge. Hun har flere faste ensembler og produserer også egne tverrkunstneriske forestillinger.

Ragnhild Motzfeldt

Ragnhild Kristina Motzfeldt | Operasanger