STIP IT (NL)

av Cie sQueezz

Stip IT Småkunstfestivalen 2024

En deltakende forestilling av artist/scenograf Elian Smits og danser/koreograf Anne-Beth Schuurmans. I STIP IT undersøker de handlinger, bevegelser og materiale gjennom skjæringspunktet mellom samarbeidende kunst og lek. STIP IT starter med en 20 minutter lang forestilling, hvor publikum inviteres til å bli med utøverne. Sammen utforsker og skaper de et pittoresk og innbydende landskap. Kombinasjonen av bevegelse, lyd, materiale og handling danner grunnlaget for lek med sansene og persepsjonen. STIP IT bruker dette som utgangspunkt for å utforske hvordan et møte med noe nytt både er en mulighet til å utforske og en invitasjon til å virkelig være tilstede i øyeblikket.

Forestillingen ble utviklet i barnehager som en undersøkende aktivitet for barn og deres lærere gjennom prosjektet «Jong Beginnen» til Festival 2 Turven Hoog.


MEDVIRKENDE

Kunstnerisk ansvarlige:
Konsept & danser: Anne Beth Schuurmans.
Konsept, bilde og design: Elian Smits
Lydbilde: Tessa Zoutendijk
Lysdesign: Ellen Knopsco
Produksjon og rådgiver: Ingrid Wolff (festival 2turvenhoog)

Anne Beth Schuurmans - Småkunst

Anne-Beth Schuurmans | Konsept & Danser

Er danser og koreograf. Hun har laget originale verk siden 2006, og fra og med 2009 arbeid spesielt mot produksjoner rettet mot de aller minste, med en preferanse for tverrfaglig utveksling mellom kunstnere og med publikum. Før var hun danser for Truus Bronkhorst & Marien Jongewaard og for Danstheater Aya. I 2012 startet hun Cie sQueezz, sammen med Marie-Rose Mayele Venneman og i 2020 ble hun tildelt "Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek ("Prisen til de nederlandske dagene for unge dansende publikum"). Fra og med 2020 har hun støttet Ingrid Wolff, kunstnerisk leder for 2turvenhoog, både når det gjelder kunstnerisk innhold og organisering.

Elian Smiths - Småkunstfestivalen

Elian Smits | Konsept, Bilde og Design

Er scenograf og billedkunstner. Hun lager scenedesign og kostyme for teater, musikk-teater og dans. Arbeidet hennes foregår i skjæringspunktet mellom kunst og teater. Smits studerte kunst/skulptur ved HKU University of the Arts Utrecht og starter sin karriere som scenograf ved Theatergroep Hollandia sammen med regissørene Johan Simons og Paul Koek. Hollandia ble kjent for sine opptredener på stedet. I forlatte fabrikkhaller, skrapgårder og andre useriøse steder jobber Smits med stedsspesifikke funnmaterialer. Med sin store erfaring innen location-teater, skaper hun igjen levende bilder i samarbeid med Cie sQueezz, Theatergroup Bambie, Theatergroup Afslag Eindhoven, Theatergroup YoungGangsters og mange andre.