ROCK ME BABY (NO)

av Karstein Solli & Øystein Elle

Foto: Morten Hvaal
Foto: Morten Hvaal

Fem voksne menn danser, synger og spiller fengende nyskrevne rockelåter i en ny grensesprengende forestilling, og det for en svært ung publikumsgruppe (0-5 år) med foreldre. Karstein Solli og Øystein Elle som er kunstneriske ledere for denne produksjonen ser på myter og fakta om hva babyer og de yngste barna opplever i forhold til intensitet og lydstyrke. Mange voksne omsorgspersoner kan oppleve en tilknytning til babyen gjennom musikalske opplevelser, dette inkluderer ofte et hardere og råere (Heavy)rock-uttrykk med tunge rytmer, tette klanger fra fuzz-gitarer og dramatisk vokal.

Rock me babys ensemble er satt sammen som et band med i alt fem mannlige utøvere som behersker ulike band-instrumenter, dans og vokale uttrykk. Innen glamrocken og puddelrocken på 70- 80 tallet ble grensene mellom kjønn mindre tydelige. Artistene fremsto ofte med et androgynt uttrykk. Denne historiske trenden utforsker ensemblet i Rock me Baby og forholder seg til denne estetikken som frigjørende for normative kjønnsmarkører.

Med et visuelt uttrykk, referanser og stiltrekk fra rockens verden utfordres både voksne og små barn til å oppleve og ta del i hva kunst for de yngste kan være.

Elle og Solli har tidligere hatt stor suksess med sine forestillinger for de yngste. Sist med «StemmeStammen» som av anmeldere ble karakterisert slik: «sjeldent vellykket lydteater for de yngste» «imponerende gjennomført» «nennsomt fremstilt for målgruppen» «underlig» og «morsomt for både barn og voksne»

Kostymedesigner Kjell A. Nordstrøm, godt kjent fra Underholdningsserien Maskorama på NRK har lagd kostymene. Et håndplukket mannlig ensemble med solid danse-, teater- og musikkbakgrunn inviterer små og store inn til et helt særegent univers.

MEDVIRKENDE
 • Konseptutforming og koreograf: Karstein Solli
 • Musikalsk ledelse, konseptutvikling, sang, div. instrumenter og bevegelse: Øystein Elle
 • Sang, div. instrumenter, skuespill, bevegelse og dukkefører: Thomas Hildebrand
 • Sang, div. instrumenter, dans: Håkon Sigernes
 • Trommer, div. instrumenter: Simen Iversen Vangen
 • Dans og sang: Geir Hytten
 • Kostymer og objekter: Kjell Ingebrethsen Nordström/ Baron von Bulldog
 • Scenografi og objekter: Carl Nilssen-Love
 • Konsultasjon og koordinering design, scene og kostyme: Vitor Truzzi
 • Produsent: Beata Kretovicova Iden
 • Barnefaglige forskere: Bente Ulla og Ann-Sofi Larsen fra Høgskolen i Østfold og Maybritt Jensen fra Oslo Met.
 • Lysdesigner: Benjamin Fjellmann


Støttet av:
Kulturdirektoratet, Fond for lyd og Bilde, Dans Sør-Øst Norge og Høgskolen i Østfold. Co- produsent Bærum Kulturhus

Karstein Solli

Karstein Solli | Konsept & Koreografi

Er scenekunstner, førstelektor i skuespill, drama og teaterkommunikasjon. Utdannet førskolelærer og som skuespiller innen teater og mime fra skoler i London, Paris og Amsterdam. Allerede i 1992 mottok han Pressens Kritikerpris for dans og fra 1997 ble han fast mottager av Statens Garantiinntekt for Kunstnere. Høsten 2022 mottok han Norsk Scenekunstbruks pris Gulljerven som i sin begrunnelse sier bl.a: «Han har vært en pioner for både kunstnerisk nytenkning og skeiv dansekunst siden 80-tallet, og har løftet frem, hjulpet og delt sin kompetanse med nye generasjoner i en årrekke.»

Øystein Elle

Øystein Elle | Musikals ledelse, Konsept & Utøver

Er en interdisplinær scenekunstner, med Ph.d. i scenekunst fra Nasjonalt Program for Kunstnerisk Utviklingsarbeid (2017) med tverrkunstnerisk komposisjon som sitt spesialfelt. Han har en Master of Arts fra Hoogeschool voor de Kunsten, Utrecht i Nederland (1999) og en Bachelor of Arts fra Musikkonservatoriet ved Universitetet i Agder (1996). Øystein Elle har vært tilknyttet Akademi for Scenekunst (NTA), Høgskolen i Østfold, siden 2006, og siden 2017 som førsteamanuensis i musikk og scenekunst med undervisning og forskning ved Fakultet for lærerutdanninger og språk, og Akademi for Scenekunst.